Sweet Ricotta Cheese Pie - Glutenvrij

Sweet Ricotta Cheese Pie – Glutenvrij

Dit is zo zoet koolhydraatarme ricotta-pastei is een heerlijk recept dat je echt moet proberen. Geweldig om te maken tijdens de vakantieperiode of wanneer je verlangt naar iets rijks.

Ik kan niet geloven dat Kerstdag maar een paar dagen weg is. Mijn man gaf me dit jaar een vroeg geschenk.

Vorige week vroeg hij me om verfkleuren uit te zoeken omdat hij een schilder inhuurde om de kamers op de eerste verdieping in ons huis te schilderen. Dus, bovenop de drukke voorbereidingen voor de vakantie, hebben we het meubilair verplaatst om alles weg te halen van de muren zodat ze kunnen worden geverfd.

Het is bijna klaar en ik ben bezig geweest met het afstoffen van alles dat van de muur werd gehaald en wat werd schoongemaakt. Ik heb dit jaar niet veel kerstversieringjes gezet, maar zodra het huis weer in orde is, mag ik nog een paar decoraties uitdoen om het op te vrolijken voor kerst en nieuwjaar.

Ik wens jullie allemaal een fijne vakantie toe. En ik hoop dat het nieuwe jaar je gezondheid en geluk brengt.

Geen vakantie kan compleet zijn zonder een heerlijk dessert. Dit jaar heb ik een low carb glutenvrije zoete ricotta-kaastaart gebakken.

De taart is een leuke afwisseling van de gewone kaastaarten met roomkaas en het is een perfect vakantiedessert. In feite is een ricottataart populair bij het paasdiner.

Ik heb ervoor gekozen om een ​​amandelmeel korst bij de taart te gebruiken. Het is een eenvoudige korst gemaakt met fijngemalen amandelen, boter, een vleugje zoetstof en een beetje extract.

Om de smaak te verbeteren, voegde ik wat vanille-extract toe. Maar een amandel extract zou ook een goede smaakversterker zijn.

De vulling in deze ricotta-kaastaart is vergelijkbaar met cheesecake, maar de ricotta maakt het een beetje rijker.

Als je van cheesecake houdt, ben je zeker van deze low carb ricotta taart. Ik vind de textuur een beetje dikker dan gewone taartjes op basis van roomkaas

Je kunt de schijfjes gewoon serveren als je wilt, maar ik geef ze het liefst serveer met slagroom er bovenop. Als je het nog verder wilt aankleden, kun je wat geschoren chocola of suikervrije chocoladeschilfers strooien.

UPDATE: 27 maart 2016
De originele foto voor deze koolhydraatarme glutenvrije ricottakaasentaart was niet zo geweldig, dus heb ik nieuwe foto's toegevoegd van de taart die ik heb gemaakt voor ons paasdiner. Hopelijk krijgt dit lekkere recept meer liefde met de betere afbeeldingen.

Sommigen van u hebben al lange tijd bezoekers gemerkt dat ik langzaam terug ben gegaan en receptfoto's heb bijgewerkt. Het duurt lang om ze allemaal te bereiken.

 

Terwijl ik terug ga door de archieven, zie ik vaak een vergeten recept. Als ik het recept opnieuw maak, maak ik een paar foto's. Mijn vaardigheden op het gebied van fotografie van eten worden beter en ik heb een lange weg afgelegd sinds ik dit blog begon.

Hoewel de originele receptafbeelding niet goed was, deed deze koolhydraatarme en glutenvrije zoete taart heel goed. Dat komt omdat het zo'n geweldig recept is, vooral voor Pasen en andere feestdagen.

Als je nog nooit een zoete ricotta-kaastaart hebt gehad, moet je deze low carb-versie zeker eens proberen. Wij zijn er dol op en zullen het blijven bakken als een optie met weinig koolhydraten bij onze familiediners.

Als je van dit recept houdt, kan je ook van mijn no bake mini ricotta cheesecake-recept houden. Ik heb een vezelzoetstof gebruikt in de miniversie.

Like this post? Please share to your friends:
Geef een reactie

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: