Wintervruchtensalade met Lemon Poppy Seed Dressing - Mynutritionalpal.com

Wintervruchtensalade met Lemon Poppy Seed Dressing

Normaal denk ik altijd aan fruitsalades als een zomer bijgerecht, maar er is nog steeds veel fruit in het seizoen, dus waarom zou je daar niet van profiteren en een winters fruitsalade maken? Bovendien heb ik Thanksgiving in het achterhoofd gehad en het feit dat het meestal veel minder gezond voedsel is, dus ik dacht dat het een goed idee zou zijn om er dit jaar wat fruit in te gooien om het een beetje in balans te brengen. Weet je, ik voel me goed als ik die 800 calorieën plak van de taart opneem met slagroom omdat ik al mijn fruitsalade heb gegeten :).

Net als elke fruitsalade is dit zo gemakkelijk te maken en voegt het zoveel prachtige natuurlijke kleuren aan je tafel toe. Met deze fruitsalade wilde ik kerst / herfst gekleurd fruit gebruiken, zodat het perfect past bij de vakantie. Dit is de eerste keer dat ik granaatappel-arils aan een fruitsalade heb toegevoegd en ik vond het absoluut geweldig! Ik bedoel, als je vier grote granaatappels in je koelkast hebt, kun je ze maar beter goed gebruiken, toch? Als ze elk $ 1 zijn loop je daar niet voorbij zonder een hoop te grijpen.

Een ding waar ik dol op ben in deze tijd van het jaar zijn alle sinaasappels en mandarijnen die in het seizoen zijn – en die geur! Ik ben ook dol op het feit dat ik de mandarijnen niet voor mijn kinderen hoef te schillen (noem me maar lui), dus een 3-jarige kan gemakkelijk worden geschild om het te doen. Om deze salade te maken, kun je de mandarijnen een dag van tevoren schillen, de granaatappel inzaaien en de kiwi schillen en in blokjes snijden (bewaar ze gewoon in de koelkast). Maar voor de bananen en appels zou ik zeker aanraden om te wachten tot je bijna klaar bent om het te serveren om die te snijden.

Dit recept is genoeg voor een kleine groep mensen, maar het kan zeker verkleind worden als je het alleen voor een kleiner aantal mensen maakt voor het avondeten (ik vond het zo leuk dat ik de volgende dag een 1/4 van het recept voor de lunch maakte) . En net als bij elke fruitsalade is dit een veelzijdig recept, je kunt het fruit ruilen voor anderen die je bij de hand hebt, zoals peren, mandarijnen, mango's, ananas, enz. Ik ben dol op de manier waarop de vruchten paren met de zoete en lichtzure citroen maanzaad dressing in deze fruitsalade. En natuurlijk kan ik niet genoeg krijgen van alle levendige smaken van de vruchten die hier worden gebruikt. Die granaatappel-arils zijn altijd verplicht om goede dingen te doen! Wat is er niet dol op deze heerlijke fruitsalade? Er is zoveel goeds dat niemand zal kunnen weerstaan!

Vergeet niet om je te abonneren op de Mynutritionalpal.com-nieuwsbrief om nieuwe receptmeldingen te ontvangen in je inbox!

Volg Mynutritionalpal.com op Facebook | Instagram | Pinterest | Twitter voor alle nieuwste updates, recepten en inhoud.

Afdrukken

Wintervruchtensalade met Lemon Poppy Seed Dressing

5 van 3 stemmen

Heb je dit recept gemaakt? Laat je mening achter.

Opbrengst: ongeveer 10 – 12 porties

ingrediënten

Dressing

 • 3 el vers citroensap
 • 3 eetlepels kristalsuiker
 • 1/4 kop olijfolie
 • 1/4 kop plantaardige olie
 • 3 el honing
 • 2 tl maanzaad

Salade

 • 8 mandarijn sinaasappelen, geschild en gesegmenteerd
 • 4 appels (bij voorkeur 2 gala en 2 gouden verrukkelijk)
 • 4 rijpe kiwi's geschild en in blokjes gesneden
 • 4 bananen, geschild en in blokjes gesneden
 • 1 1/2 kopje granaatappel arils (van ongeveer 1 grote)

Instructions

 1. Voor de dressing:
 2. In een mengkom of pot klop je citroensap en suiker samen totdat de suiker is opgelost. Meng olijfolie, plantaardige olie en honing tot goed gemengd. Roer de maanzaad in.
 3. Voor de fruitsalade:
 4. In een slakom gooi je alle vruchten samen en giet je de dressing over de bovenkant en gooi je voorzichtig om te coaten. Serveer onmiddellijk voor het beste resultaat.
 5. Receptbron: Mynutritionalpal.com

Like this post? Please share to your friends:
Geef een reactie

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: