Turkije Worst, boerenkool en zoete aardappelsoep - Mynutritionalpal.com

Worst van Turkije, boerenkool en zoete aardappelsoep

Aangezien het koud begint te worden, is het enige dat ik wil eten soep … oh en goede koolhydraten (broodjes, koekjes, maïsbrood, zelfgebakken brood, enz.) En snoep (altijd snoep). Iets over vallen heeft gewoon goed comfortvoedsel nodig. Ik ben dol op vallen en ik hou van alle groenten en fruit in het seizoen. Ja, het is moeilijk om afscheid te nemen van al die heerlijk zoete zomerbessen en die sappige watermeloen, en natuurlijk de verse maïskolf en de tomaten, maar herfst heeft zo veel goeds te bieden zoals zoete aardappelen, spruitjes, pompoen, boerenkool, spinazie, appels, granaatappel, peren en pompoen in blik (die een grap zijn, maar ook serieus op een manier.) Ja, ingeblikte pompoen is altijd in het seizoen, bij de minste waar ik woon, maar ik gebruik het waarschijnlijk twee keer per week in oktober, dus het is eigenlijk in het seizoen voor mij).

Ik vind het heerlijk dat deze soep zowel boerenkool als zoete aardappelen gebruikt, het is de perfecte herfstcombo. En de worst maakt dingen snel omdat het voorgekookt is en het deze soep stevig houdt (je kunt hier ook rundvlees / varkensvleesworst gebruiken). Deze soep is als de herfst draai aan dit andere recept dat ik heb gedeeld. Het heeft een geheel andere bijna onverwachte smaak, wat toch leuk is om iets op te zetten. Ik ben dol op wat de specerijen toevoegen en op die hitte van het chipotle-chilipoeder. Ik gebruikte 1/2 theelepel van het chipotle poeder en het ging over alles wat mijn man aankon. Mijn kinderen zouden dat echter nooit kunnen verwerken, dus ik moest in feite hun brouwsel afzetten en nieuw toevoegen. De volgende keer zal ik gewoon de warmte aan mijn portie toevoegen, omdat ik er dol op ben en ik ben er zeker van dat ik er redelijk veel mee zal doen.

De perfecte kant is verse maisbrood. Als je een bedrieger wilt zijn zoals ik de laatste tijd ben, ben ik echt dol op de maïsbroodmix van Fleischmann. Heb ik dat gewoon toegegeven? Ik gebruik doosmixen? Ja, bij gelegenheid en ik trek de Betty Crocker brownie-mix soms ook uit. Ik hou van de maïsbroodmix omdat mijn kinderen het kunnen halen terwijl ik aan het eten ben tijdens drukke weeknights. De truc is echter om 2 eetlepels appelmoes toe te voegen (naast de 1/3 kopje gesmolten boter die het oproept), dus het is vochtig. En als je tijd hebt is deze zelfgemaakte versie absoluut mijn favoriet. Soep en goede koolhydraten, ja, het is de perfecte herfstmaaltijd.

Vergeet niet om je te abonneren op de Mynutritionalpal.com-nieuwsbrief om nieuwe receptmeldingen te ontvangen in je inbox!

Volg Mynutritionalpal.com op Facebook | Instagram | Pinterest | Twitter voor alle nieuwste updates, recepten en inhoud.

Afdrukken

Worst van Turkije, boerenkool en zoete aardappelsoep

5 van 3 stemmen

Heb je dit recept gemaakt? Laat je mening achter.

Opbrengst: ongeveer 6 porties

ingrediënten

 • 1 eetlepel olijfolie
 • 1 1/2 kopjes gehakte gele ui (1 medium)
 • 1 grote zoete aardappel (ongeveer 1 lb) geschild en in kleine blokjes gesneden (3 kopjes)
 • 13 oz. volledig gekookte kalkoenworst, gesneden in plakjes van 1/2-inch dik
 • 4 teentjes knoflook, fijngehakt (4 theel.)
 • 6 kop lage natrium kippenbouillon
 • 1 theelepel paprika
 • 1 tl gemalen komijn
 • 3/4 tl gemalen koriander
 • 1/4 tl chipotle chili poeder (meer of minder naar smaak)
 • Zout en versgemalen zwarte peper
 • 4 kopjes gehakte verse boerenkool
 • 1 (14,5 oz) kan donkerrode bruine bonen, uitgelekt en gespoeld

Instructions

 1. Verhit olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak 5 minuten en voeg dan de zoete aardappel en de worst toe en kook af en toe af en toe, 3 minuten. Voeg knoflook toe en kook af en toe, 2 – 3 minuten langer. Giet bouillon erbij en voeg dan paprika, komijn, koriander, chipotle chilipoeder toe en breng op smaak met zout en peper. Breng aan de kook en zet vervolgens het vuur laag tot matig laag. Dek af en laat sudderen, tot zoete aardappelen bijna zacht zijn, af en toe roeren, ongeveer 5 – 10 minuten. Voeg vervolgens boerenkool en bruine bonen toe en kook 5 minuten langer. Serveer warm.
 2. Receptbron: aangepast van allrecipes
Like this post? Please share to your friends:
Geef een reactie

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: