Yellow Snack Cake - Glutenvrij

Yellow Snack Cake – Glutenvrij

Een glutenvrije en low carb yellow snack cake. Voor de taart is een boterachtige enkele caklaag bedekt met een rijke suikervrije chocoladesuikerglazuur.

Cupcakes zijn een geweldige snackcake, maar het kost meer tijd dan alleen een eenvoudige cake bakken. Ik vind het zowel omslachtig als een beetje rommelig om het beslag tussen de cupcakevoeringen te splitsen.

Het is een stuk eenvoudiger om gewoon de hele schaal cakedeeg in één pan te dumpen en uit te spreiden. Het berijpen van een enkele cakebeslag kost ook minder tijd dan het aanbrengen van de kers op elke afzonderlijke cupcake.

Ik denk dat er een wisselwerking is omdat het serveren van cupcakes niet nodig is om de cake in plakjes te snijden of op borden te serveren. Voor deze low carb yellow snackcake koos ik voor de snellere bereiding van het bakken van een enkele laag cake in plaats van cupcakes.

Het is lang geleden dat ik een koolhydraatarme cake heb gebakken, waarschijnlijk ruim twee jaar geleden. Ik heb thuis een heel actieve peuter en het was moeilijk voor me om te koken, laat staan ​​om met haar te bakken.

Mijn dochter heeft al mijn aandacht nodig gehad omdat ik vreesde dat ze zwaar gewond zou raken als ik haar even in de gaten hield. Nu ze haar tweede verjaardag nadert, is ze er beter in geworden om op één plaats te blijven zonder zich druk te maken en geen last te hebben van problemen.

Ik wilde komen met een eenvoudige low carb gele cake met een redelijke portiegrootte. Ik wilde ook niet veel glazuur.

Het gebruik van een chocola-ganache die langs de zijkanten liep, was mijn oorspronkelijke gedachte, maar ik besloot om een ​​dikkere, fudgy chocoladesuikerglazuur te gebruiken die de bovenkant bedekt. Dit bleek een lekkere, vochtige cake te zijn en de chocolade frosting was perfect. Het was een geweldige snackcake om mijn honger tussen de maaltijden te stillen.

De cake kan worden gesneden in 12-16 plakjes. Ik koos voor de plak met de grotere afmeting en de voedingswaarden worden gegeven voor 12 porties versus 16.

Like this post? Please share to your friends:
Geef een reactie

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: