Zelfgemaakt koffie-ijs zonder eieren

Zelfgemaakt koffie-ijs zonder eieren

Dit is een laag koolhydraat- en suikervrij Zelfgemaakt koffie-ijs zonder eieren in het recept. Het is een romig, vetrijk ijs dat goed schept na het invriezen.

Ik ben dol op mijn nieuwe ijsmachine omdat ik de container niet meer hoeft in te vriezen voordat ik hem ga gebruiken. Het heeft een ingebouwde compressor die de ijsmix tijdens de hele cyclus perfect koud houdt.

Het andere leuke is dat ik de gekookte ijsmix niet echt eerst moet koelen. Ik heb echter nog steeds een ijsbad gebruikt om de mix een beetje af te koelen voordat ik deze in de machine verwerk.

IJs is een grote zwakte van mij en ik zou CarbSmart-ijs vaak kopen, hoewel het kunstmatige zoetstof bevat en andere vervelende dingen die rotzooien met mijn spijsverteringskanaal.

Het was zo gemakkelijk om kant-en-klaar suikervrij low carb-ijs te kopen. Ik ben blij om te zeggen dat ik geen voorgefabriceerd low carb-ijs heb gekocht sinds ik de Cuisinart Ice 100 compressor-ijsmachine heb gekocht!

Wanneer ik smaken nodig heb die verder gaan dan chocolade en vanille, is dit lage koolhydraat-koffiegenoom welkom. Het is lang geleden dat ik mijn eigen zelfgemaakte low carb-ijs heb gemaakt.

Ik ben bezig met het verbeteren van het basisrecept voordat ik naar meer opwindende smaken met lekkere add-ins ga. Ik heb vier batches low carb-ijs gemaakt sinds ik een nieuwe ijsmachine heb gekocht en ik denk dat ik een goed basisrecept heb bedacht.

Dit low carb zelfgemaakte koffie-ijs zonder eieren recept is een variatie op mijn vanille boon-ijs recept. Deze recepten zijn gebaseerd op de Jeni Bauer-ijsmethode, die resulteert in romig en gemakkelijk zelfgemaakt ijs te scheppen zonder toegevoegde eieren.

Suikervrij ijs heeft de neiging harder te bevriezen dan roomijs gemaakt met suiker. Sommige mensen voegen een niet-gearomatiseerde likeur zoals wodka aan de ijsmix toe om het schepbaar te houden.

Ik drink zelden alcoholische dranken, dus ik schuw het om meer alcohol toe te voegen aan mijn ijs dan de kleine hoeveelheid extracten. Het bewaren van zelfgemaakt ijs in een Tovolo-ijsbak helpt ook voorkomen dat het ijzig wordt in de vriezer.

Ik heb ontdekt dat het gebruik van een op vezels gebaseerd zoetmiddel, samen met roomkaas en xanthaangom, helpt mijn zelfgemaakte koolhydraatarme ijs schepbaar te houden. Het is niet direct uit de vriezer te scheppen zoals commercieel bereid suikervrij ijs, maar door het 10-20 minuten buiten te laten zitten, kan het zacht worden tot een schepbare textuur.

Ik weet dat het moeilijk is om te wachten, maar dit is een heerlijke traktatie die het waard is om te wachten. Het is nog beter bekroond met mijn low carb warme toffeesaus en slagroom. Hemels!

Like this post? Please share to your friends:
Geef een reactie

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: