Zelfgemaakte pompoen Chai Latte

Zelfgemaakte pompoen Chai Latte

Ik zat laatst op de bank, terwijl gezichten van pompoenmuffins, warme chai lattes en vallende rode bladeren in mijn hoofd dansten. "Pompoen chai lattes!" Riep ik uit. "Waarom heb ik niet een van die ?! Bestaan ​​die zelfs ?! "Soms komt inspiratie uit het niets.

Toen raadpleegde ik google, zoals foodbloggers doen in deze situatie, en toch was ik niet de eerste persoon die dit bedacht briljant concept. Als je er nu een wilt, kun je er een bestellen bij de Starbucks bij jou in de buurt.

Hoe dan ook, ik wilde mijn eigen ideale pompoen-chai latte maken. Ik wilde een romige, met esdoorns gezoete latte gemaakt met echte pompoen en veel verwarmende specerijen. Ik wilde een traktatie die ik 's morgens kon nuttigen (gemaakt met gewone chai thee) of' s avonds (gemaakt met cafeïnevrije chai rooibos thee). Ik wilde dat allemaal zonder een baziljoen calorieën – niet omdat ik een calorieteller ben, maar omdat ik mijn calorieën niet graag drink.

Ik bleef knutselen met de verhoudingen van ingrediënten en uiteindelijk genageld bij de vierde poging. Ik heb wat sterke chai thee gezet en extra specerijen toegevoegd omdat de chai lattes in coffeeshops bijna nooit pittig genoeg voor me zijn. (Wist je dat kaneel echt goed voor je is?)

Ik gebruikte een basis van gewone, ongezoete amandelmelk, zodat ik ahornsiroop (voor die heerlijke karamelsmaak) kon toevoegen zonder de drank te zoet te maken. De pompoen draagt ​​wat romigheid, maar de gemengde latte was nog steeds niet zo rijk en romig als een latte gemaakt met volle melk.

Toen dacht ik eraan om een ​​beetje pijlwortelzetmeel toe te voegen, dat ik in mijn kokosmelkijsjes (zoals dit chai-ijsje!) En meer recentelijk in roomloze pepersoep heb gebruikt. Arrowroot-poeder was slechts een kaartje – ik mocht genieten van een superrijke en romige pompoenchai-latte zonder het gevoel te hebben dat ik daarna een milkshake had genuttigd. De hele drank klokt op slechts 90 calorieën. Succes!

Voor deze foto's wilde ik een romige, schuimende top, dus ik voegde kokosnoot slagroom toe aan mijn lattes. Het maakte de drankjes absoluut meer rijk, zoet en toegeeflijk, maar ik heb er eerlijk gezegd de voorkeur aan gegeven zonder. Het was net iets te veel voor mij.

Ik heb genoeg mensen opgevangen die lattes bestellen om te weten dat iedereen het bijzonder heeft over hun drankjes (halfvolle amandelmelk latte met één pomp suikervrije vanille voor Sally?), dus ik neem de slagroom mee voor het geval dat het jouw jam is. Weet alleen dat de slagroom niet was opgenomen in de voedingsfeiten. Ik weet eerlijk gezegd niet hoe ik de feiten voor de slagroom moet berekenen, omdat het gemaakt is van de crème van een blikje kokosnoot.

Producten die in dit recept worden gebruikt

Vitamix Blender (c / o)
Voor meer van mijn favoriete kookgereedschap, winkel mijn keukenbenodigdheden!

Pompoenspice chai latte gemaakt met natuurlijke ingrediënten: pompoenpuree, amandelmelk, ahornsiroop en kruiden. Deze romige en magere latte past slechts 90 calorieën aan (zonder de volledig optionele kokoscrème). De hieronder vermelde bedragen leveren één latte op, dus meerdere oplopende waar nodig. Als je wat tijd wilt besparen, denk ik dat je ongeveer ½ theelepel pompoentaartkruid kunt gebruiken in plaats van de kruiden hieronder. Ik denk dat je hier ook een flinke lading van kunt maken, het in de koelkast kunt bewaren en individuele drankjes op het fornuis kunt opwarmen (goed kloppen om opnieuw te combineren).

ingrediënten

latte

 • 1 theezakje gekruide chai (of decaf gekruide chai rooibos)
 • ½ kopje pure, ongezoete amandelmelk of melk naar keuze *
 • 2 eetlepels echte pompoenpuree
 • 1 eetlepel echte ahornsiroop of honing
 • ¼ theelepel vanille-extract
 • ⅛ theelepel kaneel
 • ⅛ theelepel gemalen gember
 • Dash-nootmuskaat
 • Dash kruidnagel
 • Tiny streepjeszout
 • ½ theelepel arrowroot zetmeel of maïszetmeel (optioneel, maakt de latte super romig)
 • Optionele garnituren: 1 kaneelstokje of ster van anijs, kokosnoot slagroom

Optionele kokosnoot slagroom

 • 1 blik (14 oz) volle kokosmelk, minimaal 10 uur gekoeld (de kokosmelk MOET vol vet zijn en moet minstens 10 uur gekoeld bewaard worden. Zet een mengkom in de vriezer om te koelen terwijl je bezig bent. )
 • 1 eetlepel ahornsiroop
 • ½ theelepel vanille-extract
 • ⅛ theelepel kaneel

Instructions

 1. Breng in een kleine pan ½ kopje water aan de kook. Haal het water uit het vuur, voeg het theezakje toe en laat het 4 minuten trekken. Verwijder voor het verwijderen van het theezakje het resterende water door het theezakje tegen de zijkant van de pan te drukken met de achterkant van een lepel.
 2. Voeg de amandelmelk, pompoenpuree, ahornsiroop, vanille, kaneel, gember, nootmuskaat, kruidnagel en zout toe aan de pan. Klop het optionele pijlwortelzetmeel of maïszetmeel in. Giet het mengsel in een mixer en meng het gedurende een minuut of twee, tot de componenten met elkaar zijn gemengd en het drankje lekker romig is. (Je kunt ook een staafmixer gebruiken, maar ik had veel betere resultaten met mijn standaardmenger.)
 3. Giet het mengsel terug in je pan en verwarm zachtjes op het vuur en giet het in een mok. Top met volledig optionele geklopte kokosroom en / of garneer met volledig optionele kaneelstok of ster van anijs.
 4. Om de kokosnoot slagroom te maken: trek het gekoelde blik kokosmelk en de mengkom eruit. Open het blik met kokosmelk en schep de vaste kokosnootroom in de gekoelde kom (je kunt het resterende kokoswater gebruiken in smoothies). Gebruik een elektrische handmixer om de crème te kloppen tot deze zacht en glad is. Voeg de ahornsiroop, vanille-extract en kaneel toe en meng opnieuw voorzichtig om te combineren. Gebruik de kokoscrème onmiddellijk of bedek en bewaar in de koelkast voor later (het zal zacht zijn bij kamertemperatuur en meer vast als het koud is).

Notes

* Ik gebruikte Califia Farms merkamandelmelk (mijn favoriet).Voel je vrij om je melk naar keuze te vervangen door de amandelmelk. Houd er echter rekening mee dat de voedingswaarde-informatie en de allergeengehaltes van deze drank grotendeels afhankelijk zijn van de melk die u gebruikt, als u een notenvrije drank wilt, een notenvrije melk wilt kiezen, enz.
Meer gekruide pompoentraktaties: glutenvrije pompoenhaverpannekoeken, vegan pompoenpecan-scones en met esdoorns gezoete pompoenmuffins.

▸ Voedingsinformatie

De getoonde informatie is een schatting van een online voedingscalculator. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging voor het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Like this post? Please share to your friends:
Geef een reactie

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: