Zucchini Spice Cake Cupcakes - roomkaasglazuur

Zucchini Spice Cake Cupcakes – roomkaasglazuur

Vochtig en smaakvol low carb courgette spice cake cakejes zijn glutenvrij zonder toegevoegde suikers. Elke is bedekt met een suikervrije roomkaas glazuur.

Ik was in een kleine supermarkt in de volgende stad over het kopen van een verjaardagstaart voor mijn man. De bakkerij in die winkel ligt direct tegenover de producten. Terwijl ik wachtte tot de dame de cake zou aanpassen, draaide ik me om en kreeg ik een blik van een aantal aardige courgette en het idee raakte me om een ​​low carb spice cake van courgette te maken.

Carrot cake is een favoriet van mij en ik heb nog niet geprobeerd een suikervrije, maar ik wist dat ik een soortgelijke smaak kon bereiken met behulp van courgette. Alle gebakken producten die ik in het verleden met courgette heb gemaakt, zijn vochtig uitgekomen, dus ik wilde graag een glutenvrije courgettecake proberen.

Ik bekeek verschillende recepten voor courgette spice cake om een ​​recept te bedenken voor deze low carb spice cake cupcakes. Om de cake glutenvrij te maken, gebruikte ik een mix van amandelmeel en kokosmeel.

Het is het beste om het amandel- en kokosmeel te zeven voordat je het in gebakken producten gebruikt om klonters te verwijderen. Hieronder ziet u een foto van het bloem- en kruidenmengsel. De textuur is niet ver verwijderd van hoe een gewone meelmix eruit zou zien, omdat eerst het koolhydraatarme meel werd gezeefd.

De geraspte courgette wordt net voor het toevoegen van het bloemmengsel met de vloeistoffen vermengd. Ik gebruikte een kleine courgette die ongeveer anderhalve kop vol geraspte courgette opleverde.

Dit courgette spice cake cupcakes recept gaf me de kans om mijn nieuwe favoriete keukengadget, een notendop te gebruiken. Ik weet niet zeker hoe ik al die jaren ben gekomen zonder deze handige tool te hebben. Het is zoveel beter dan de handmatige chopper van de Pampered Chef die ik vroeger gebruikte en die veel duurder was.

Het cupcake beslag wordt erg dik na het toevoegen van het bloemmengsel. Dit komt omdat het kokosmeel zoveel vloeistof absorbeert. Ik heb gedebatteerd of er op dit moment meer vloeistof moet worden toegevoegd, maar ik heb besloten het zo te houden. De reden was dat mijn knoflookmeelmeel met bloemmeel gelijk was en dat kwam na het bakken prima uit.

Omdat het beslag zo dik was, moest ik het in elke cupcakevoering drukken. Ik heb gehakte walnoten gebruikt, dus als je ervoor kiest om de noten eruit te laten, kan het zijn dat het beslag niet elke vulling evenveel opvult. Hoewel je dat niet hoeft te doen, vind ik het gladstrijken van de toppen met je vinger of de achterkant van een lepel geeft een mooier ogende top na gebakken.

Wanneer de courgette spice cake cupcakes bruin begint te worden en steviger wordt, wil je ze uit de oven halen. Voor mij was dit ongeveer 25-30 minuten bakken.

De cupcakes zijn behoorlijk lekker zonder de suikervrije roomkaasglazuur (in feite muffins). Dus ga je gang en laat ze unfrosted als je wilt besparen op calorieën.

Het toevoegen van de low carb roomkaasglazuur voegt geen extra netto koolhydraten toe omdat je de suikeralcohol erythritol die niet verteerbaar is kan aftrekken. Je kunt altijd op de frosting snijden of alleen de helft van de cupcakes roosteren.

Je kunt deze lekkere gekruide courgette cupcakes doorgeven aan je niet-lowcarbing vrienden en familie. Ik garandeer dat ze ze opeten zonder klachten met of zonder glazuur.

Hoewel cupcakes met courgettespetters iets zijn dat ik normaal gesproken in de zomer maak terwijl we courgette vers uit de tuin krijgen, is er geen reden om deze heerlijke minicakes in het midden van de winter niet te maken.

Je kunt dit gemakkelijk in een heerlijke spice cake bakken in plaats van cupcakes. Ik heb niet de baktijden voor het bakken van deze cake in een 9-inch ronde, maar het zou waarschijnlijk ongeveer 10 minuten langer duren.

Om een ​​dubbellaagse 9-inch taart te maken, wil je dit recept verdubbelen. Verdubbeling van het recept zou ook voldoende beslag opleveren voor een 9 × 13-inch bakplaat.

Deze cupcakes zijn absoluut heerlijk! De low carb-zoetstof heeft slechts een zeer lichte koelte van de erythritol en geen bittere nasmaak wanneer de juiste hoeveelheid wordt gebruikt.

Ik ontdekte dat als je per ongeluk te veel stevia-zoetstof toevoegt, je een nare nasmaak krijgt, dus het is het beste om licht op de zoetstof te zetten en beetje bij beetje toe te voegen tot je de juiste hoeveelheid hebt. Anders moet u de zoetheid verdunnen door meer van de andere ingrediënten toe te voegen.

Voor degenen die de voorkeur geven aan een chocolade, moet je mijn low carb-chocoladetaart bekijken. Geraspte courgette is het geheim om al je koolhydraatarme taarten vochtig en sponsachtig te maken bij het gebruik van kokosmeel!

Like this post? Please share to your friends:
Geef een reactie

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: